Het repertoire

~ Zeldzame vogels ~
Met spanning wordt uitgekeken naar de fraai fluitende zeldzame vogel. Deze legt een ei achter het gordijn. De heks heeft zin in kip met appelmoes en vangt de vogel. Toch nog een zeer goede afloop…

~ Prinses Anneke ~
Deze prinses is per gouden koets op weg naar de poppenkast. Maar wel in de gedaante van een kikker. Na langdurig zoenen verandert het diertje in Prinses Anneke. Alhoewel… Lijkt zij niet sterk op de heks?

~ Deborah ~
De televisiekok wordt verliefd op assistente Deborah. Dat ziet de heks niet zitten en zij stuurt het mooie keukenhulpje ver weg. De heks koopt ook nog een trouwjurk, maar dankzij het publiek loopt het goed af…

~ Ik ben eng ~
De nieuwe buurman zegt alsmaar: ‘Ik ben eng’ en dat is ook zo. Maar dankzij het publiek herwint hij zijn zelfvertrouwen en helpt mee met het wegjagen van de heks.

~ Nachtegaal aan de Nijl ~
We belanden (per vliegtuig!) in Egypte en ontmoeten een mummie. Egypte blijkt ook het land te zijn van de zangeres Oem Kalsoem. De deelname aan een playbackshow gaat goed, maar vraag niet hoe.

Nieuwe voorstelling: Zaadje wil boom worden

Zaadje is een sympathieke gast die graag groot wil worden. Hij gaat voor het allerhoogste: boom. Intussen maakt hij vreemde avonturen mee. Zaadje weet wat het wil. Groeien, met behulp van wat potgrond nodig en een beetje plantenmest. Zou jij.. eeuh... misschien een beetje... Of anders een volle pamper? Nou ja, het hoeft niet meteen, misschien straks?. Zaadje treedt op in de kleine en de grote poppenkast en ook op het Rotterdamse Binnenwegplein.

Repertoire

Zo nu en dan stop ik met een voorstelling en breng alle decors naar de Roteb. En dan komt er weer een nieuw stukje bij. Heel blij was ik met m’n laatste vondst. Titel: Zaadje wil boom worden en wat daar allemaal bij mis loopt. Albert Hein vond dat ook een leuk idee en begon met de moestuinzaadjes. Nu die allemaal verdroogd of genuttigd zijn herpak ik mijn eigen Zaadje weer. Zaadje heeft een beetje poep nodig om te groeien. Wie helpt?