Wim Noordegraaf

Wie is die Wim Noordegraaf eigenlijk? En waar speelt hij?

Wim Noordegraaf begon in 1972 als poppenspeler in het Oude Westen te Rotterdam. Hij was een van de oprichters van de poppenkast op het Binnenwegplein in Rotterdam. Wim Noordegraaf werd ook radiopresentator bij de VARA (Dubbellisjes), dagbladjournalist vanuit Paramaribo en schrijver van enkele boeken. Na veertig jaar is hij nog steeds een enthousiaste poppenspeler, nu vanuit het Oude Noorden.

Wim Noordegraaf speelt vooral in en om Rotterdam, maar ook ver daarbuiten. Kleine voorstellingen doet hij met de Vespakar, voor grote hangt hij de tribune achter de auto

Poppentheater Wim Noordegraaf is ook verbonden aan het Rotterdams Volkstheater,  dat met het Wereldcircus door de Rotterdamse buurten trekt. Samen met het Wereldcircus wordt al jarenlang gespeeld in het Nieuwe Westen, de Tarwewijk, het Oude Noorden, IJsselmonde, Carnisse, Alexanderpolder, Centrum, Cool en Pendrecht en Lombardijen.

Over mij

Haha! Ik speel nu al zo lang, dat ik er zelf giechelig van word. En ik kan (en wil) niet ophouden. Van elke voorstelling krijg ik een goed humeur en ik ben altijd weer benieuwd of er rare dingen gebeuren in de interactie met het publiek. Als dat niet vanzelf gaat, dan help ik wel een handje.