Poppenkast Binnenwegplein

Vanaf 1980 staat er een vaste poppenkast op het Binnenwegplein in Rotterdam. Wim Noordegraaf speelt daar samen met Jos van Beers, Koos Wieman en John de Winter op alle woensdagen, zaterdagen en zondagen. Het speelseizoen is van half mei tot half september.  De voorstellingen beginnen om half twee, half drie en half vier. De poppenkast ontvangt al 35 jaar een subsidie van de Gemeente Rotterdam, zodat de voorstellingen gratis zijn. Toch hangt er een kistje aan de poppenkast, dat de Dankjewelbus wordt genoemd. Met de opbrengst kan elk jaar de huur van de poppenkast worden betaald. De poppenkast op het Binnenwegplein staat er sinds 1980 en is nu dus 36 jaar oud. Hoe oud ben jij?

Er kwam in september 2016 goed nieuws: de poppenkast blijft bestaan, dit maal dankzij de gemeente Rotterdam zelf. Iedereen wordt hartelijk bedankt voor de steun in bange dagen en het plaatsen van de handtekening, bij de kast op op internet. We waren in 2017 weer open en ook in mei 2018 gaan we weer van start.

Binnenwegplein

Op het Binnenwegplein zijn we een taai stukje cultuur. Eens in de vier jaar probeerden de kunstbobo’s ons uit de begroting te schoppen.En dan werden we weer gered door het publiek en de gemeenteraad. Maar dat feest is nu voorbij. De poppenkast is voortaan 'Kunst in de Gebieden'. Hoera voor de gemeente Rotterdam! We beginnen aan ons 38e seizoen. Acht-en-dertigste. We zijn net zou oud als de krokodillen in Blijdorp, maar even vrolijk als altijd!