Poppenkast Binnenwegplein bestaat 41 jaar!

Vanaf 1980 staat er een vaste poppenkast op het Binnenwegplein in Rotterdam. Wim Noordegraaf speelt daar samen met  Koos Wieman en John de Winter op alle woensdagen, zaterdagen en zondagen. Het speelseizoen is van half mei tot half september.  De voorstellingen beginnen om half twee, half drie en half vier. De poppenkast ontvangt al 39 jaar een subsidie van de Gemeente Rotterdam, zodat de voorstellingen gratis zijn. Toch hangt er een kistje aan de poppenkast, dat de Dankjewelbus wordt genoemd. Met de opbrengst kan elk jaar de huur van de poppenkast worden betaald. De poppenkast op het Binnenwegplein staat er sinds 1980, dit jaar zijn we 41. Hoera, een Jubileumjaar!

De poppenkast is jarig geweest. Nog niet gevierd, maar dat kan nog komen...

Vanwege de Corona-maatregelen is ons 41e seizoen helaas nog niet begonnen. We hopen dankzij de 'versoepeling' tijdens of na Pinksteren te kunnen starten.

Zodra er toestemming is, dan laten we dit o  deze plaats weten.

 

Gestart in 1980

De poppenkast op het Binnenwegplein is begonnen in 1980. Dat is veertig jaar geleden. Burgemeester van der Louw heeft 'm nog geopend. We zijn nu drie burgemeesters en tien gemeenteraden verder en de poppenkast bestaat nog steeds. Het is een klein Rotterdams wonder.

In de poppenkast is altijd gespeeld door de 'Coöperatieve Vereniging Rotterdamse Poppenspelers U.A.'. Dat waren er meestal vier. Soms viel er een af. En dan kwam er weer een bij. Nu spelen Wim Noordegraaf, Koos Wieman en John de Winter. Er is dus weer een vacature! We houden onze ogen open voor nieuw talent.

De poppenkast op het Binnenwegplein is altijd royaal gesteund door de gemeente Rotterdam, al stribbelden de kunstbobo's van de Raad voor Cultuur soms tegen. Poppenkast zou geen kunst zijn, hetgeen door de poppenspelers altijd zwaar is ontkend. Het is de eerste kunst waarmee de kleinste Rotterdammers (en regiogenoten) vaak mee in aanraking komen.

De poppenkast bestaat een-en-veertig jaar en daar zijn we trots op. We danken ons publiek voor de jarenlange belangstelling die soms van ouder op kind is overgegaan. We danken de gemeente Rotterdam.

Speellijst 2021

Nog niet bekend

 

Binnenwegplein

Op het Binnenwegplein zijn we een taai stukje cultuur. Eens in de vier jaar probeerden de kunstbobo’s ons uit de begroting te schoppen.En dan werden we weer gered door het publiek en de gemeenteraad. Maar dat feest is nu voorbij. De poppenkast is voortaan 'Kunst in de Gebieden'. Hoera voor de gemeente Rotterdam! We beginnen aan ons 40e seizoen. Veertigste!  We zijn net zou oud als de krokodillen in Blijdorp, maar even vrolijk als altijd!